فهرست مطالب

مطالعات عرفانی - پیاپی 11 (بهار و تابستان 1389)

نشریه مطالعات عرفانی
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1389)

  • 312 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/05/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • آرزو ابراهیمی دینانی، یدالله جلالی پندری صفحه 5
    وحدت وجود از مهم ترین و پیچیده ترین مباحث عرفانی است که همواره محل بحث و تامل اندیشمندان به ویژه پس از ظهور ابن-عربی بوده است. در مرتبه ای نازل تر از وحدت وجود، مرتبه ای با عنوان وحدت شهود مطرح گشته که در آن، عارف در اثر عشق و جذبه الهی جز حق نمی بیند؛ مقامی که با تامل در آن می توان آن را با مقام «جمع» در کلام عرفا برابر نهاد. این مقاله به این پرسش مهم پاسخ می دهد که در صورتی که برای وحدت وجود و وحدت شهود در جهان بینی عرفانی عارف بزرگ قرن سوم هجری، حسین ابن منصور حلاج جایگاهی وجود داشته باشد، چه اصول و روش هایی برای اثبات آن ها(به ویژه اثبات وحدت وجود و مقام جمع الجمع) در اقوال یا افعال او وجود دارد؟
    هرچند گاه با اختلاط اندیشه و کلام حلاج با حلول و اتحاد، و گاهی نیز با طرح این مسئله که پیش از ابن عربی هیچ نشانی از اندیشه و ادراک «وحدت وجود» در میان عرفا نمی توان دید، به نفی و انکار آن در مورد حلاج پرداخته اند، اما با توجه به اصالت اقوال و حالات این عارف ربانی، که خود با نام عین -الجمع در مورد برخی از این حالات خویش یاد می کند، از یک طرف و ارتباط میان اصل وحدت وجود با اساس جهان بینی و تفکرات وی از طرف دیگر، باید گفت حلاج علاوه بر درک وحدت شهود به حقیقت وحدت وجود نیز دست یافته است؛ تا جایی که می توان انا الحق او را صریح ترین تجلی اندیشه وحدت وجود وی برشمرد.
    کلیدواژگان: حلاج، وحدت وجود، وحدت شهود، عین الجمع، جمع الجمع
  • تقی پورنامداریان صفحه 45
    در این مقاله، یکی از غزل های مولوی تفسیر شده است. به عقیده نویسنده، این غزل مثل بسیاری از غزل های مولوی دارای وحدت عاطفی است، و همین امر سبب پیوند معنایی میان ابیات و رفع ابهام از پاره ای از آن ابیات می گردد. نویسنده با استفاده از روابط بینامتنی و زمینه ذهنی مولوی سعی کرده است مبهمات بیت ها را روشن کند و پیوند معنایی ابیات را علی رغم گسستگی ظاهری آن ها توضیح دهد و از این طریق وحدت عاطفی غزل و اندیشه مترتب بر آن را کشف کند.
    کلیدواژگان: مولوی، غزل مولوی، تفسیر غزل، غزل عرفانی
  • مجتبی زروانی، محمد مشهدی نوش آبادی صفحه 61
    جریده برداری و سقایی از آیین های عزاداری در ایام محرم است که پایه گذار آن قلندریه و اهل فتوت بوده اند. منابع تاریخی از رواج این آیین ها در میان اهل فتوت در دوره ایلخانی و سپس صفویه خبر می دهند. در فتوت نامه های موجود از این آیین ها گزارش هایی در دست است که نشان می دهد این آیین ها در ایام محرم در میان طریقت های صوفی به ویژه قلندران به هنگام عزاداری اجرا می شده، و رواج عام در میان دسته های عزادار نداشته است. این آیین ها به تدریج به مثابه آیین های شیعی مورد توجه قرار گرفت و بن مایه صوفیانه آن به فراموشی سپرده شد، و از دوره قاجار و پهلوی از انحصار دراویش و قلندران خارج گشت و رواج عام یافت. با این اوصاف، هنوز صبغه و سابقه صوفیانه آن قابل شناسایی است. سقایی ذکر مصائب وارده بر عترت رسول خدا به ویژه امام حسین(ع) و یارانش به صورت نوحه سرایی دسته جمعی و هماهنگ بدون سینه زنی و زنجیرزنی و سنج و طبل زنی است.
    جریده، علم مخصوصی است که آن را در مقابل تکیه و حسینیه نصب می کردند، و در پیشاپیش دسته های عزادار حرکت می دادند. اسناد قابل اطمینانی در دست است که نشان می دهد در اواخر دوره قاجار در شهرهایی مانند کاشان هنوز جریده برداری مخصوص دسته های قلندران بوده، و حمل آن مستلزم اجازه بابای قلندران بوده است.
    کلیدواژگان: آداب اهل فتوت، آداب قلندران، آیین های محرم، سقایی، جریده، برداری
  • نوری سادات شاهنگیان صفحه 91
    این مقاله در راستای آشنایی با تعالیم سنتی یهود درباره نحوه ارتباط خداوند با عالم نوشته شده است. ابتدا تصویری از حضور مادی و ملموس خدا بر اساس کتاب مقدس ارائه گردیده، و سپس مفهوم این حضور که عالمان تلمودی(ربی ها) از آن به شخینا تعبیر کرده اند، در تلمود بررسی شده است. در پی دستیابی به راه حلی بر معضل تناقض در آموزه ها یعنی حضور تجربه شونده و تعالی خداوند، تفسیرها و آرای شماری از فلاسفه یهود در قرون وسطی مرور شده است. افزون بر آن، با بررسی آثار برجسته عرفانی آن دوره، به تبیین جایگاه شخینا در عرفان و نیز غایت حضور خواهیم پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: یهودیت، شخینا، کتاب مقدس، سفیرا، قبالا
  • مرتضی شجاری صفحه 115
    رسیدن به سعادت، غایتی است که انسان ها در پی آن اند، اما در مصداق سعادت اختلاف نظر وجود دارد. در عرفان اسلامی، راه رسیدن به سعادت، سیر و سلوک است، و غایت سیر و سلوک عرفانی با تعابیر گوناگونی مانند بهشت، رویت خداوند، فناء فی الله و معراج روحانی بیان شده است. درک وحدت وجود و یا به تعبیر دیگر، خودشناسی، در عرفان ابن عربی غایت سلوک روحانی است. سالک الی الله در ابتدای سلوک معرفت به خویش و به تبع آن، معرفت به خداوند ندارد و در نهایت سلوک، معرفت به نفس می-یابد و پی می برد که خود چیزی جز خدا نیست. سلوک عارف، شبیه معراج پیامبر(ص) است: سالک ابتدا علم به حق دارد که از طریق تفکر در کتاب و سنت(شریعت) حاصل کرده است. سپس در معراج خویش، آن علم را به عین الیقین(وحدت شهود) مشاهده می کند و آنگاه به حق الیقین(وحدت وجود) می رسد. در مقاله حاضر، مسائل و مباحث پیش گفته، بررسی، تطبیق و تحلیل می شود.
    کلیدواژگان: ابن عربی، سلوک، فنا، معراج، خودشناسی، وحدت وجود
  • محمود عابدی صفحه 145
    یا رب چه غمزه کرد صراحی که خون خم با نعره های قلقلش اندر گلو ببستاین بیت معروف حافظ، بنا بر اختیار علامه قزوینی چنین است. بعضی از نسخ خطی دیوان خواجه در مصراع نخست، به جای «غمزه»، «غمز، نعره و نغمه» و در مصراع دوم به جای «نعره»، «نغمه» آورده اند. در این مقاله، پس از طرح فضای معنایی غزل و گزارش مفهوم کلی(عاشقانه عارفانه) آن، با عرضه دلایل کافی و طرح شیوه ای که در تصحیح متون فارسی معمول و بایسته است، برای مصراع نخست «نغمه» و برای مصراع دوم «نعره» پیشنهاد، و انتخاب و رای بعضی از محققان تایید شده است.
    کلیدواژگان: غزل حافظ، تصحیح متون، نغمه صراحی، پرده سماع، نغمه، صراحی
  • حسین قربان پور آرانی صفحه 161
    سعدی از بزرگ ترین شخصیت های ادبی ایران در طول تاریخ شعر و ادب فارسی است که در مورد جنبه های مختلف شخصیت و شعر او کتب و مقالات متعدد نوشته شده است؛ اما آنچه این نوشته در پی طرح آن است، مسئله ای است که در نوشته های معاصران ما در باب سعدی کمتر بدان توجه شده است و آن، نشان دادن شخصیت معنوی و عرفانی سعدی در آثار او و به ویژه در بوستان است، بدین معنی که سعدی در این منظومه فقط از مفاهیم عرفانی استفاده نکرده است، بلکه فکر مسلط در این اثر، فکر عرفانی است و این مسئله به دلیل تربیت عرفانی سعدی و یا حتی اعتقاد به این گونه آموزه هاست؛ چیزی که در تلقی قدما از شخصیت سعدی نیز کاملا مشهود است. منظومه فکری سعدی در آثار او به ویژه در غزلیات و بوستان، منظومه عرفانی است و این سخن هرچند به معنی اعتقاد مسلم سعدی به جزئیات تصوف حداقل در تمام مراحل زندگی او نیست، نشان دهنده غلبه این تفکر در منظومه فکری اوست.
    بدین منظور این نوشته به بررسی منظومه عرفانی سعدی در بوستان و تطابق فکری سعدی با محورهای فکر عرفانی در بوستان پرداخته است و در آن، مباحثی چون تربیت عرفانی سعدی در نظامیه بغداد و اشاره تذکره نویسان درباره شخصیت معنوی سعدی و نیز محورهای عمده تفکر عرفانی در ضمن حکایات بوستان مطرح شده است.
    کلیدواژگان: سعدی، بوستان، تفکر عرفانی، اندیشه های ملامتی، فتوت
  • مصطفی موسوی، ریحانه حجت الاسلامی صفحه 201
    بهاءالدین محمد، معروف به سلطان ولد، فرزند ارشد مولانا جلال الدین محمد بلخی، یکی از شخصیت های تاثیرگذاری بود که در حیات مولانا و پس از وفات او نقش مهمی در حوادث پیش آمده، به ویژه در تدوین آثار مولانا ایفا کرد. او از موقعیت ممتازی برخوردار بود به خصوص که در میان اطرافیان مولانا تنها کسی است که از خود آثار مکتوب قابل توجهی به جا گذاشته است. شناخت و بررسی آرا و افکار او و نیز نقش او در روابط مولانا با دیگران(بزرگان، امرا، شیوخ و مریدان و...) بی شک در مطالعات مولوی شناسی اهمیت بسیار دارد. متاسفانه تاکنون به جز در مقدمه ولدنامه از استاد جلال الدین همایی، در هیچ اثر دیگری به طور مستقل، شخصیت و آثار و افکار سلطان ولد بررسی نشده است. در این پژوهش، سعی بر این بوده است که با گردآوری اطلاعات موجود درباره سلطان ولد، به خصوص از لابلای آثار خود او، و نقش او به عنوان فرزند مولانا در زمان حیات پدر و به عنوان نخستین گردآورنده آثار مولانا و نیز به عنوان مهم ترین و اثرگذارترین شخصیت در شکل گیری طریقه مولویه، و دوام آن پس از مرگ پدر بررسی و حتی المقدور تحلیل شود.
    کلیدواژگان: مولانا، سلطان ولد، شمس تبریزی، حسام الدین چلبی، صلاح الدین زرکوب، کریم الدین بکتمر، جانشینی مولانا
  • منصور معتمدی، ولی عبدی صفحه 227
    مفهوم لوگوس(Logos) پیش از مسیحیت، به صورت انتزاعی در فلسفه یونان باستان و یهودیت(عهد عتیق و برخی آثار فیلون اسکندرانی) به چشم می خورد. در مسیحیت(مقدمه انجیل یوحنا) لوگوس برای اولین بار با شخصیتی تاریخی(عیسی ع) یکی گرفته شده است و مسیحیان به ویژه آبای کلیسا بعد از این یکسان انگاری، به لوگوس ویژگی-هایی نسبت داده اند که بسیار شبیه برداشت عرفای مسلمان از «انسان کامل» است. در عرفان اسلامی هم، ابن عربی بحث انسان کامل را به طور مفصل مورد توجه قرار داده است. او در این زمینه، عقایدی را مطرح کرده که قابل قیاس با نظریات مسیحیان در باب لوگوس است. در این نوشتار، بعد از بررسی نظریات ابن عربی و شارحانش درباره انسان کامل و دیدگاه های آبای کلیسا در باب لوگوس، به این نتیجه رسیدیم که علی رغم وجود تشابهات چشمگیر بین دو مفهوم، مسئله تجسد لوگوس در مسیحیت، تفاوت عمیق و قابل توجهی در این زمینه به حساب می-آید.
    کلیدواژگان: لوگوس، انسان کامل، فیلون، ابن عربی، آبای کلیسا
  • امین مهربانی، حسین حیدری صفحه 247
    در تاریخ تفکر اسلامی، ایمان و معرفت به عنوان دو مفهوم بنیادی و مناقشه انگیز الهیاتی، همواره مورد نظر اندیشمندان دینی بوده است. مسائل کلامی مهمی چون تکفیر و تفسیق، حسن و قبح عقلی و... آشکارا پی آمد تفاوت تعاریف از این دو مفهوم-اند. در این میان، اهل تصوف با جهان بینی ویژه خود، برداشت و تعریف خاصی از این مفاهیم داشته اند. نظرگاه قابل توجه متصوفه، ما را به بررسی تعریف ایشان از این دو برمی انگیزد. در این مقاله، با پی گیری اقوال اهل تصوف به بررسی معناشناختی(Semantics) این دو مفهوم نزد ایشان پرداخته شده است. همچنین ارتباط معرفت و ایمان، و سهم تعقل و استدلال در ایمان را از دید صوفیه جست وجو شده، و در پایان به اختصار، شباهت دیدگاه متصوفه با ابن حزم، اشاعره و ماتریدیه در عالم اسلام و پیشگامان ایمان گرایی و معرفت شناسی اصلاح شده در مسیحیت، تطبیق و بررسی گردیده است.
    کلیدواژگان: تصوف، معرفت، ایمان، معرفت شناسی اصلاح شده، ایمان گرایی
  • حسین میکائیلی صفحه 273
    درون گرایی و دعوت به آرامش در دامن طبیعت را می توان مهم-ترین ویژگی شعر او دانست؛ این بینش، ملهم از دو ویژگی بسیار مهم اندیشه اوست: عرفان و رمانتیسم؛ به عبارت دیگر، تلفیقی از عرفان و رمانتیسم در شعر او به چشم می خورد؛ اما همان گونه که عرفان سپهری، همان عرفان شناخته شده ایرانی اسلامی نیست، رمانتیسم او نیز کاملا با اصول این مکتب هم-خوانی ندارد.
    در این مقاله، نخست، ضمن تحلیل نگرش نویسندگان درباره سپهری، رویکرد عرفانی و سپس دیدگاه رمانتیک بررسی می شود، و سرانجام، پیوند عرفان و رمانتیسم در شعر و اندیشه او تبیین می گردد.
    کلیدواژگان: شعر معاصر فارسی، شعر سپهری، عرفان، رمانتیسم
|
  • ā. Ebrāhimi Dināni, Y. Jalāli Pandāri Page 5
    The unity of existence is one of the most important and complex mystical subjects on which many scholars، especially after Ibn ‘Arabi have always pondered. At a lower level، the Unity of Witness، -Wahdat-i Shohūd-، a spiritual station in which mystic under the spell of Divine love and rapture see nothing save God was presented، which can be identified with the Station of Combination- Maqām-i Jam‘-in Sufi texts. The present paper tries to answer this important question that if we can track the Unity of Existence and the Unity of Witness in the mystical ontology of Hallāj، the great mystic of third century، how will it be possible to prove these theories according to Hallāj’s words and deeds? Although sometimes Hallāj’s thoughts and ideas have been identified with Incarnation and Unification- Holūl va Ettehād- or said that there is no trace of the concept of Unity of Existence among mystics prior to Ibn ‘Arabi، but with regard to his words and states mentioned as Essence of Union- ‘Eyn al-Jam‘- by himself and relation between the principle of unity of Essence with Hallāj’s world- view، we can say that in addition to understanding of the Unity of Witness، he realized the Unity of Essence as well; as far as his Divinly Ecstasy Utterance- Shath-، ‘I am the Truth’- Ana al-Haq- may be figured as the most explicit manifestation of the Unity of Existence idea.
  • T. Poornā, Mdā, Riā, N. Page 45
    In the present paper، one of Rumi’s Ghazals has been interpreted. According to the author’s view، this Ghazal like most of the other Rumi’s Ghazals has emotional unity. So this point makes connection in the meaning among verses and at the same time clears ambiguity of some verses. The author has attempted to illustrate ambiguous verses and meaning linkage between them in spite of their apparent rupture، by aid of Rumi’s mental background and intertexual relations، and thereby reveal the emotional unity of the Ghazal and the idea on which is based.
  • M. Zorvāni, M. Mashhadi Nooshābādi Page 61
    Flag- taking– Jaridah Bardāri– and water- caring– Saqqāei– are examples of mourning rites in the month of Muharram which were established by Qalandariyah and Fetyān. Historical sources testify the prevalence of these rites among Fetyān during Ilkhānid and safavid period. According to treatises written on Futuwwat– Futuwwat Nāmeh–flag- taking and water- caring in the month of Moharram were performed among Sufi orders particularly Qalandars and did not have a common currency between other groups of mourners. These ritual were gradually noticed by others and became a part of shi،ite mourning rites for Imām Husein. In the Qājār and Pahlavi period، little by little the mentioned ritual found a popular acceptance and their Sufi origin were forgotten. Nevertheless the trace of them in Sufism is recognizable. The mourning attributed to water- carriers includes the remembrance of affliction and disasters suffered by the family of the prophet of Mohammad –Ahlal- Bayt– especially Husein ibn ‘Ali and his loyal followers، in the form of a group and harmonious lamentation without chest-beating and using instruments such as chain –zanjir–، cymbal– senj– and drum– tabl–. Jariden is a special flag which was put in the façade of Huseiniyeh or other mourning centers and carried in front of mourners’ group. There are authenticated documents which show around the end of Qājār period flag- taking in cities like kāshān has been prerogative of Qalandari groups and for carring of flag permission of their master– Bābā– has been necessary.
  • N.S. Shāhangiān Page 91
    The present article is written towards learning of the Jewish traditional teachings on the God’s way of relation with the world. At first an image of His perceptible presence based on Bible has been presented، then the meaning of this presence named Shekhinā by Talmudi scholars i. e. Rabbis examined. To find a solution for contradiction of the doctrines، that is the presence of God who is experienced and His transcendental، of some Jewish philosophers، commentaries and viewpoints in the Middle Ages reviewed. Furthermore by review the outstanding mystical works of that era، the situation of Shekhinā in Qabbālā and final end of the Absolute Reality presence have been illustrated.
  • M. Shajā, Ri Page 115
    The ultimate goal that human beings seek it، is achievement to happiness، but there are different opinions on its extension. In the Islamic mysticism، the path towards happiness passes through the spiritual journey –Tariqat– and the end of spiritual journey is expressed by such various words and idioms as Paradise، Vision of God، Annihilation in God and Spiritual Ascension. The final goal of the mystical journey، according to Ibn ‘Arabi’s school، is the gnosis of Unity of Existence –Wahdat-i Wujūd- or in the other words self-knowledge –Khod Shenāsi–. A novice mystic، at the first stage of his journey، does not have any gnosis towards himself and God. He at the end of his journey knows his self and recognizes that his own self in nothing but God. The spiritual journey of mystic is similar to Mohammad (P. B. U. H) ’s ascension to Heaven: A mystic at first gains the knowledge of certainty –‘Elm al-yaqin– which has been acquired through deliberation on the Qurān and prophetic traditions، then in his ascent، reaches the stages of eye of certainty or the unity of witness ‘Eyn al-Yaqin ya Wahdat-i Shohūd– and after that the truth of certainty– Haq al-Yaqin–. In the present paper an attempt has been made to examine، compare and analyze، the mentioned themes and subjects.
  • M. ābedi Page 145
    ‘Allāmeh Qazvini has chosen this famous verse of Hāfez as mentioned above. In some of manuscripts of Hāfez’s Diwān، instead of Ghamzeh in the first hemistich، Ghamz، N‘areh and Naghmeh- and instead of N‘areh in the second half -Naghmeh- have been used. In the present article، after producing the whole atmosphere of meaning and concept of this Ghazal، through presenting sufficient proofs and using a proper method in correction of Persian texts، unanimous with some scholars، for the first half Naghmeh and for the second one N‘areh have been proposed، and thereby some scholar’s views have been verified.
  • H. Qorbā, Npour ā, Rā, Ni Page 161
    Sa‘di is one of the greatest Iranian literary personalities throughout the history of Persian belles- letters and poetry، that so many books and articles have been written on different aspects of his personality. But the subject matter of the present paper is something about which has been paid attention less، that is Sa‘di’s spiritual and mystical personality reflected in his works particularly in Bustān. In this poetic work، Sa‘di has not merely used mystical concepts، but the dominant thought in it is mystical، and this is because of his spiritual training and even of his belief in such teaching; a point which is clearly perceptible in the previous researcher’s views. The whole mental system of Sa‘di manifested in his works especially in Ghazaliyāt and Bustān is mystical. It does not mean that he has had a firm belief in Sufism in all walks of his life but shows that this attitude is dominant in his mental system. This article tries to examine Sa‘di’s mystical system of thought in Bustān and furthermore deals with such subjects as: Mystical training of Sa‘di in Nezāmiyeh of Baghdād، biographer’s references to Sa‘di’s spiritual personality and basic directions of his mystical thought in Bustān.
  • M. Musavi, R. Hojjat Al-Islā, Mi Page 201
    Bahā al-Din Mohammad، known as Soltānwalad، played an important role in the current events of his father’s lifetime and after that، particularly in the compilation of his works. He enjoyed an excellent status، specially with regard to the fact that he is the only person among Rumi’s relatives and companions that has left considerable written works; so undoubtedly the examination of his thoughts and ideas and also his impact on Rumi’s relations with princes، Sufi masters and disciples are of great important in the recognition of Rumi. Unfortunately except Walad Nāma’s introduction written by Homāei، nowhere the personality، thoughts and works of Soltānwalad have been examined. In the present paper an attempt has been made to survey and analize، based on available sources about Soltānwalad، his role as Rumi’s elder son and the first who gathered father’s works and poems and the most effective person in formation of Mowlavieh order.
  • M. Motamedi, V. Abdi Page 227
    The idea of Logos is detectable in prechristianity، ancient Greek philosophy، Judaism (Old Testament and some writings of Philon of Alexandria). For the first time، in Christianity، the idea of Logos was identified with historical Jesus and so Christians specially Church Fathers attributed some features to Logos which are very similar to Muslim mystics’ conception of the Perfect Man-Insān-i kāmel-. In Islamic mysticism، the idea of Perfect Man has fully been paid attention by Ibn ‘Arabi. His opinion is comparable with Christians’ viewpoints on the Logos. In the present paper a comparative study has been done on the Logos and the Perfect Man according to Philon and Ibn ‘Arabi، and the result was that، in spite of considerable similarities between these two concepts، the embodiment of Logos in Christianity may he considered as a deep and serious difference.
  • A. Mehrabāni, H. Heydari Page 247
    In the history of Islamic though، faith and gnosis -Imān va Ma‘rifat- are two key and controversial theological concepts، having always been subject the argument. Some important theological problems such as excommunication and calling one profligate-Takfir va Tafsiq-، principle of rational goodness and badness –Hosn va Qobh-i Aqli– are obviously consequences of diversity in definition of these two concepts. Among Muslim scholars، Sufis based on their own world- view، have had a particular conception towards them. Sufis attractive attitude stimulates us to investigate their definition of Imān and Ma‘rifat. So، the present paperis an attempt to survey them semantically and examine their relation with each other and the impact of reseating on faith according to Sufis’ words and views. Eventually the resemblance of Sufis’ viewpoint with the approach of the fideists and reformed epistemologists have briefly been presented.
  • H. Mikāeili Page 273
    The introversion and call to tranquility can be regarded as the foremost characteristics of sepehri’s poetry. This approach is inspired from two important features of his thought: Mysticism and Romanticism. In other words، a combination of mysticism and romanticism is evident in his poetry. But Sepehri’s mysticism framework does not totally conform to well-known pattern of Iranian and Islamic mysticism and nor does his romantic approach to the principles of this literary school. In the present article، in addition to analyzing scholar’s various views regarding Sepehri، his mystical approach and romantic thought will he studied، then، the relation between mysticism and romanticism in his poems and ideas illustrated.